מידע
שם בוטאני | Psidium acutangulum |
טווח גובה | 1-3 מטר |
דרישות שמש | חצי צל , שמש |
אופי עלווה | ירוק עד , נשיר מותנה |
אזורים מיוחדים | מתאים למישור החוף, השפלה ולהר הנמוך |
מידת הצמח | L , M , S , XL |
תיאור
פארה גויאבה (Para Guava, נקרא גם Araca-pera) הוא אחד הקרובים הפחות מוכרים של הגויאבה. מקורו של העץ באגן האמזונס בחצי הצפוני של דרום אמריקה. למרות שמקור העץ באקלים טרופי או כמעט טרופי הוא גדל בהצלחה גם בארץ למעט במקומות שבהם יש בחורף קרה ממושכת.
העץ קטן יחסית, עד 3 מטר, ובאופן מפתיע העץ דומה מעט לעץ קפה: העלים מבריקים ובעלי שפה גלית, וקליפת הגזע והענפים מתקלפת ומעניקה לעץ מראה מיוחד.
הפרי של הפארה גויאבה מגיע לגודל 4-8 ס”מ, צבעו צהוב בחוץ ולבן- קרמי בפנים, ויש לו ריח קל ונעים. הטעם והארומה מזכירים שילוב של גויאבה לימון ומעט וניל. פרי בשל לגמרי ניתן לאכול כפי שהוא, מושלם לאוהבי טעם חמצמץ. כשעושים מהפרי מיץ, שייק, סורבה או ריבה – השילוב בין הטעם הטבעי העשיר לתוספת המתיקות – מקפיץ את הטעם לרמות חדשות.
הפארה גויאבה מבשילה בחורף ולכן בדרך כלל לא נגועה בזבוב הפירות והיא לא מדיפה את ריח הגויאבה הטיפוסי, כך שהיא מתאימה למי שרוצה גויאבה אבל מתקשה עם הריח.